Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник
СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник
Неделя, 25 Ноември 2012 13:28

Източник: Actualno.com

Ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира днес тържественото честване на патронния празник на университета за 124-ти път, съобщиха от университета, предаде БГНЕС.

Празникът започва в 10 ч. В 10.30 ч. ще бъде поднесен венец пред паметника на Свети Климент Охридски, тържеството ще продължи с приветствени слова и връчването на награди. В 11.50 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи наградата на Столична община за най-добър млад учен за 2012 г. Наградата се дава за четвърта поредна година. Кметът Фандъкова ще поздрави преподавателите и студентите по повод празника на университета.

Датата 25 ноември има още една причина да бъде паметен ден за Софийския университет. В сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация в 14.00 часа ще бъде открита Постоянна музейна експозиция за историята на радиото в България.

Всички експонати в нея са от дарители. Идеята е от 1998 година, когато дългогодишният ръководител на Златния фонд на Българското национално радио Захари Миленков намира естествен съмишленик в лицето на проф. д-р Веселин Димитров, който по това време е и Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ "Св. Климент Охридски". Подкрепени от Факултетното ръководство и съвместно с Националния политехнически музей създават "Постоянна музейна експозиция за историята на радиоразпръскването в България". С помощта на студенти и курсисти в Колежа към ФЖМК и на материалната подкрепа от Факултета, със сътрудничеството и на Българския фотоклуб, експозицията беше разположена в двете учебни радио студиа и пред тях и официално открита. Наличието ѝ беше популяризирано и от Университетското радио "Алма Матер", което допринесе за появата на дарители на експонати и документи за историята на радиоразпръскването в България. Експозицията е предназначена за студенти и гости на факултета.

 

 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД